ПрАТ ІВЦ МФО

Код за ЄДРПОУ: 00225223
Телефон: (0512) 44-52-14, 44-52-15, 44-52-17, 44-52-18
e-mail: ipcsfo@gmail.com
Юридична адреса: 54028, Миколаївська обл., м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 81-А
 

Річний звіт за 2012 рік

12. Опис бізнесу

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Публічне акцiонерне товариство "Iнженерно виробничий центр мастильного i фiльтруючого обладннання" створенно у 1995 роцi шляхом приватизацiї державної органiзiцiї " ГСКТБ МФО", яка була заснована у 1974 роцi.
Організаційна структура емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Товариство створене та функціонує в формі акціонерного товариства. Вищим органом управління є Загальні збори акціонерів. Виконавчим органом Товариства, який здійснює керівництво його поточною діяльністю, є Правління. У Товариствi уттворено Наглядову раду, яка здійснює захист прав акціонерів. Для проведення перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства загальні збори обирають ревізійну комісію, яка контролює фінансово-господарську діяльність виконавчого органу Товариства. Філій, представництв, відокремлених та структурних підрозділів Товариство не має. ПАТ "IВЦ МФО" складається з основних пiдроздiлiв: Бюро зв'язку зi споживачами; конструкторське бюро; бюро стандартизацiї митрологiї та контролю; дослiдно-експериментальне виробництво; ввiдiл забезпечення та зовнiшньої кооперацiї; фiнансово-економiчний ввiдiл; служба кадрiв та дiловодства; виробничо-господарчий вiддiл.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй щодо реорганiзацiї Товариства з боку третiх осiб у звiтному перiодi не надходило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Бухгалтерський облік ведеться з використанням журнально-ордерної системи згідно з вимогами Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в України", а також з Положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, забезпечує своєчасне та повне відображення всіх господарських операцій за відповідними рахунками і параметрами та надання необхідної інформації користувачам про стан активів, зобов'язань, результатам фінансової діяльності. Облікова політика Товариства затверджена Наказом "Про облікову політику Товариства на 2012р." №9 від 10.01.2012р., в якому відображена методологія ведення бухгалтерського обліку і надання інформації у фінансових звітах. Змін в методології бухгалтерського обліку в звітному році не було.
Текст аудиторського висновку д/н
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Предметом дiяльностi товариства є: - виконнання науково-дослiдних робiт, науково-конструкторських, технологiчних та iнших робiт по створенню мастильного i фiльтруючого обладнання, а також iншого обладнання загальномашинобудiвельного призначення; - модернiзацiя продукцiї, що випускається, з метою пiдвищення її технологiчного рiвня та конкурентноздатностi; - виробництво мастильного i фiльтруючого обладнання, а також iншого обладнання загальномашинобудiвельного призначення; - створення та виробництво спецiальних видiв МФО, в тому числi для замiни iмпортного на дiючому устаткуваннi.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з її господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування За останнi п'ять рокiв були придбаннi такi основнi засоби як : - верстати (токарний, вертикально-сверлiльний, токарно-револьверний та iншi)- 107,7 тис.грн - комп'ютерна технiка -21,3 тис.грн. - копiювальний апарат -4,8тис.грн - спец обладнання ( котел газовий, стенди для випробування насосiв, установка дугової сварк, коректор об'єма газа) 20,1 тис.грн. Було введенно в дiю участок покриття деталей, а також ремонт ремонт адмiнистративно-виробничого корпусу. Вiдчуження активiв за останнi п'ять рокiв не вiдбувалося.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформацію щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Основні засоби станом на 31.12.2012р. складають: первісна вартість - 2036тис.грн.; знос - 1256тис.грн.; залишкова вартість - 780тис.грн. Первісна вартість основних засобів на звітну дату за видами активів складає: - будинки, споруди та передавальні пристрої - 1158тис.грн.; - машини та обладнання - 645тис.грн.; - транспортні засоби - 38тис.грн.; - інструменти, прилади, інвентар (меблі) - 47тис.грн.; - інші основні засоби - 18тис.грн.; - бібліотечні фонди - 11тис.грн.; - малоцінні необоротні матеріальні активи - 119тис.грн. Протягом 2012 року надійшло основних засобів на загальну суму 6тис.грн., це машини та обладнання; проведено дооцінку основних засобів на загальні суму 5тис.грн., а саме: машини та обладнання - 3тис.грн., інструменти, прилади, інвентар (меблі) - 2тис.грн.; вибуло інструментів, приладів, інвентарю (меблів) на загальну суму 2тис.грн., а також проведено інші зміни за рік на загальну суму 1тис.грн.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень - Полiтичний ( потрiбнi полiтичнi рiшення для стабiлiцацiї розвитку вiтчазнянного машинобудуваня, якє є основним споживачем мастильного та фiльтруючого облладнання) - Фiнансово-економiчнi ( потрiбнi подальшi рiшення для зменшення податкового тиску на пiдприємствi та спрощення фiнансового облiку) - Виробничо-технологiчнi (потрiбнi рiшення, спрямованi на зменьшення цiн на матерiали та обладнання, для можливостi зменьшення цiн на продукцiю та оновлення виробництва.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства За звітний період Товариством сплатило штрафи, пені, неустойки на загальну суму 45,0 тис. грн. (за несвоєчасне перерахування ЄСВ, ПДВ).
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Фiнансування дiяльностi емiтента проводиться за рахунок власних коштiв, шляхом укладення господарських договорiв з замовниками.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів На кінець звітного періоду укладені, але не виконані договори: 1) Договір № 5 з Промдонмеханизація - на суму 39,0тис. грн. 2) Договір № 12 з ПАТ ДМКД - на суму 171,0 тис грн.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) У наступному роцi пiдприємство планує зберегти основнi напрямки своєї дiяльностi, досягти фiнансової стабiльностi.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік За звiтний перiод дослiдження та розробки емiтентом не проводилися.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Участь у судовій справі у Одеському апеляційному суді стосовно спору з ДПІ Ленінського р-ну м. Миколаєва.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iнформацiя вiдсутня.